“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс. ”

За емоционалното хранене Част 1

Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 20/09/2012, в категории: Здравословно хранене

Защо се храним, когато не сме гладни? Защо ни привличат сладки и солени лакомства, когато сме ядосани, отегчени, тъжни, обидени, самотни?

На тези въпроси най-точно отговарят холистичните нутриционисти, които разграничават два основни вида храна: първична и вторична. Първични са тези храни, които хранят душата и емоциите ни и задоволяват желанието ни за обич, разбиране, любов, игра, креативност, съзидателност, удовлетвореност. Най-лесно е да усетите “ситостта” от първична храна, когато сте влюбени, започнали сте нова и вълнуваща работа, родило ви се е бебе, или сте взели труден изпит. Сякаш не стъпвате по земята и последното, за което мислите, е парче торта. Вторична е тази храна, която използваме, за да нахраним тялото си – закуската, обяда или вечерята. прочети повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)