“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс. ”

Суров ананасов десерт

Публикувано на 19/08/2013, в категории: Рецепти

 Суров ананасов десерт

 жени:100 гр – 196 kcal

 мъже:150 гр – 262 kсаl

 

Продукти:

  • ½ ананас
  • 1 чаша сурови бадеми или кашу
  • 2 чаени лъжици кокосово масло
  • 2 чаени лъжици мед
  • сладко от малини

 Време за приготвяне: 10 минути. Порции: 2.

 Начин на приготвяне:

1. Нарежете ананаса на шайби без да го белите предварително. Използвайте метални рингове или чаша. За две порции ви трябват 4 шайби ананас. След като нарежете ананаса, махнете сърцевината му внимателно с помощта на нож или малък метален ринг, защото тя остава твърда и придава леко стипчив вкус.

2. Накиснете бадемите или кашуто за 2-6 часа.

3. Обелете бадемите (кашуто се използва както си е), изцедете водата и сложете в блендера. Миксирайте докато ядките не се натрошат добре.

4. Добавете меда и кокосовото масло и блендирайте отново или разбъркайте хубаво на ръка.

5. Сложете едната шайба ананас в метален ринг или чаша, изсипете отгоре половината ядкова смес, притиснете добре с помощта на лъжица и сложете отгоре втората шайба ананас.

6. Оставете в хладилника да стегне за минимум 1-2 часа или за през нощта.

7. Внимателно махнете металния ринг или изсипете десерта от чашите.

8. Сервирайте със сладко от малини.

 

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)