“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Д-р Силвия Еленкова

Експерт по акупунктура, традиционна китайска медицина и хомеопатия

Д-р Силвия Еленкова e консултант на Fine Line в областите акупунктура, традиционна китайска медицина и хомеопатия.  Завършва Медицинска академия, София. Също там тя специализира обща медицина, вътрешни болести и акупунктура. Тя е сертифициран иглотерапевт и хомеопат, с над 20 години професионален опит. Освен в Медицинска академия тя е специализирала акупунктура в Медицинска Академия – София, Национална спортна академия – София, в Рига, Санкт Петербург иМосква (Академията по су-джок акупунктура).
Хомеопатия е завършила към Института Боарон /Париж/. Също така има  кратки специализации в Прага, Барселона и Хага.
Понастоящем д-р Еленкова ръководи собствен център по интегративна медицина и работи усилено за утвърждаване на интегративния подход в медицината – съчетаване на най-доброто от  доказаните холистични лечебни методи-иглотерапия /акупунктура/, хомеопатия , психотерапия, билколечение, йога и др. с възможностите на съвременната медицина. Концепцията на  интегративния подход и физиологично – регулативната медицина/PRM/ са в основата на нейната авторска методика – аку-мезотерапия с колаген – залечение на болковите синдроми на опорно-двигателния апарат, моделиране на силуета и подмладяване.
Наред с ежедневната работа с пациенти д-р Еленкова е секретар на Българското дружество по традиционна китайска медицина и генерален секретар на последните конгреси по акурунктура. Тя е член на Българската медицинска хомеопатична организация, делегат на България  в Световния алианс по акупунктура ICMART, член на Европейската асоциация по интегративна медицина ЕCIM. Автор е нанаучни публикации у нас и в чужбина.

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments