“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс. ”

Антибактериална, антивирусна, антисептична храна – пребори болестите на масата

Автор: Елисавета Шидерска, Експерт по спорт и хранене
Публикувано на 13/11/2012, в категории: Здравословно хранене

Все по-често мои приятели и персонални клиенти ми се оплакват, че от вирус на вирус им минава есента и пропускат най-шарения сезон в годината без да излизат от къщи. Винаги съм поддържала лемата, че каквато храната, такава и борбата срещу болестотворните организми. Ако познаваш добре антибактериалните свойства на чесъна например, няма да се мръщиш толкова заради силната му миризма, нали? Имай предвид, че чесънът е натурален антибиотик и дължи свойствата си на миризмата, която прониква през всякави бариери и се елиминира чрез потта. Киселото мляко пък е способно да излекува голяма част от стомашните инфекции и проблеми с храносмилането. Розмарин, ябълка, зехтин, канела – не чакайте да ви пипне вирусът, елиминирайте го със здравословно хранене.

Канела – регулира храносмилането и глюкозата

Отглежда се от векове заради медицинските си свойства и аромата. Пръчката от канела, приготвена като чай подобрява храносмилането, помага да се регулира нивото на глюкоза в кръвта, подсилва инмуната система и ароматизира десертите. Маслото от канела е антисептично, антибактериално, премахва въшките, подобрява концентрацията и се бори срещу умората.

Зехтин – хидратира отвън и отвътре

Жителите на Гърция, Южна Франция, Италия и Испания ежедневно се “защитават” от сърдечно-съдовите заболявания, благодарение на това, че използват зехтина в кухнята си. Ценното течно “злато” е естествен антиоксидант, регулира холестерола, подмладява артериите, глижи се за сърцето и поставено върху кожата служи като емулант – хидратира и поддържа кожата свежа и стегната. прочетете повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)