Безглутенови палачинки с райски ябълки
Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 09/01/2014, в категории: Рецепти

Ето как да оползотворите своите райски ябълки за тази вкусна мисия.
За 2 порции от 3-4 малки палачинки всяка:
- 3 яйца
- 1/8 ч.л. индийско орехче
- 1/8 ч.л. карамфил
- 1/4 ч.л. канела
- кокосово масло за намасляване на тигана
- 40 гр. бадеми или други ядки (кашу, орехи)
- 1 голяма сочна райска ябълка (около 2/3 чаена чаша)
Начин на приготвяне:
В пасатор, поставете всички съставки и смелете на високи обороти докато получите гъста паста. В зависимост от силата на пасатора това ще отнеме 1 до 2 минути. Намаслете тиган на среден огън и с лъжица оформете мини палачинки с диаметър 8-10 см. Гответе до златисто от двете страни. Сервирайте палачинките с пресни райски ябълки, с мед, с крема сирене или домашно сладко в зависимост от диетичните си предпочитания. Ние се насладихме на тази рецепта с резени райска ябълка върху всяка палачинка.
Източник: Галя Толкингтън
Коментари
Powered by Facebook Comments