“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Безглутенови палачинки с райски ябълки

Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 09/01/2014, в категории: Рецепти

Ето как да оползотворите своите райски ябълки за тази вкусна мисия.

За 2 порции от 3-4 малки палачинки всяка:

  • 3 яйца
  • 1/8 ч.л. индийско орехче
  • 1/8 ч.л. карамфил
  • 1/4 ч.л. канела
  • кокосово масло за намасляване на тигана
  • 40 гр. бадеми или други ядки (кашу, орехи)
  • 1 голяма сочна райска ябълка (около 2/3 чаена чаша)

Начин на приготвяне:

В пасатор, поставете всички съставки и смелете на високи обороти докато получите гъста паста. В зависимост от силата на пасатора това ще отнеме 1 до 2 минути. Намаслете тиган на среден огън и с лъжица оформете мини палачинки с диаметър 8-10 см. Гответе до златисто от двете страни. Сервирайте палачинките с пресни райски ябълки, с мед, с крема сирене или домашно сладко в зависимост от диетичните си предпочитания. Ние се насладихме на тази рецепта с резени райска ябълка върху всяка палачинка.

Източник: Галя Толкингтън

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)