“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

За секса, храненето и други неща…

Автор: Доц. Д-р Румен Бостанджиев, Сексолог и психотерапевт
Публикувано на 02/05/2012, в категории: Секс

За много хора представата за преуспял мъж е свързана със самодоволен як пич, седнал на пищна софра, хванал с едната ръка цигара, а с другата – женски задник.

В епохата на консумативната демокрация тази „българска мечта” отприщи страстите на много хора, израснали в материална и духовна мизерия. За тях сигурността и индивидуалната значимост бе постижима главно чрез заграбване, контрол и прекомерно хранене. Девизът им „Аз съм това, което притежавам и консумирам.” ги кара да вярват, че индивидуалното оцеляване е възможно единствено чрез агресивно подчиняване на околния свят и поддържане на абсолютна власт с цел изцеждане на всичко, до което се докоснеш.

След като скелето на тоталитарната сигурност рухна, много хора се почувстваха безпомощни, застрашени и объркани. А колкото по-несигурен в собствената си стойност е човек и колкото по-неспособен е да създава пълноценни отношения с хората около себе си, толкова по-голям е страхът му, тласкащ го към ненаситна алчност, ламтеж за власт и консуматорска еуфория… прочетете повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)