“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Здравословно хранене при децата – д-р Лалка Рангелова, 21 юни

Публикувано на 16/06/2014, в категории: Здравословно хранене,Майки и деца

Наближава юнската лекция в Школа за родители, посветена на здравословното хранене при децата, както и на рисковите фактори за затлъстяване. Темата ще бъде представена от д-р Лалка Рангелова, специалист в областта на храненето и диететиката.

Храненето е основен фактор, определящ здравето, растежа и развитието на децата. От най-ранна детска възраст се възпитават нагласите за вкус към определени храни, изграждат се хранителни навици, които могат да повлияват хранителното поведение през следващите периоди от живота. Създаването на здравословен хранителен модел в детска възраст е база за намаляване на риска от хронични неинфекциозни заболявания, като диабет, затлъстяване, хипертония, инсулт и др.

В лекцията ще научите:

  • Принципи на здравословното хранене при деца от 1 до 7 години
  • Практически съвети при изграждане на детското меню 
  • Рискови фактори, свързани с храненето и затлъстяването

Д-р Лалка Рангелова има дългогодишен опит в областта на опазването на общественото здраве, както и по всички направления, свързани с храните, здравословното хранене и превенцията на заболяванията. Автор и съавтор е на научни трудове и препоръки за здравословно хранене на населението, както и в над 40 научни публикации по специалността.

Лекцията ще се проведе на 21 юни от 11:00ч. до 13:00ч. в Сердика Център, ниво -1, ротондата пред Хиполенд. Вход – свободен!

Очакваме ви!

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)