“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Мъж и половина Част 2

Автор: Доц. Д-р Румен Бостанджиев, Сексолог и психотерапевт
Публикувано на 20/04/2012, в категории: Секс

Подобно на мощен автомобил, поднесъл на хлъзгав участък, мъжът с такова затруднение се нуждае от временна подкрепа, за да излезе от мъртвата точка и да набере отново скорост. Ролята на мощно гориво успешно могат да изпълнят цял набор от средства, които съдържат билкови екстракти, микро елементи и витамини. При липса на по-сериозни здравни и психологични проблеми, тази подкрепа е напълно достатъчна, за да се преодолее ситуационния спад на сексуалната активност и в поредица от успешни контакти мъжът да възстанови обичайната си полова активност.

По-особено внимание обаче изискват случаите, когато сексуалните затруднения се съчетават със симптоми на депресивно състояние или други телесни оплаквания, които задължително налагат лична консултация с компетентен лекар. В тези случаи може да е необходимо прилагането на прецизирана антидепресивна или хормонална терапия. При наличие на по-сериозни партньорски конфликти или индивидуално психологични проблеми пък е необходима специализирана психотерапевтична намеса, без която трудно би настъпила промяна.

Другата най-честа ситуация, в която мъжът има нужда от подкрепа е т.н. „засечка“. Едва ли има господин, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал капризите на своя член. Коварното в този сценарий е, че независимо каква е причината за първоначалната загуба на ерекция, при всеки следващ опит за контакт, човек лесно започва да се самонаблюдава и с тревога да очаква поредния „провал”, с което сам поставя капана, в който след това се улавя.

Появата на най-мощните сексуални стимуланти – Виагра и Левитра през последните години превърна този вид неприятности в „бял кахър”. Предимството на тези средства, известни още като PDF5 инхибитори е, че те правят невъзможна загубата на ерекцията, след като тя вече веднъж е възникнала. Така още от първия прием човек може да разчита на изключително надеждна осигуровка, която го застрахова против всякакви колебания в емоционалното състояние, способни при други обстоятелства да нарушат ерекцията. Важно при приема на този вид медикаменти е да се знае, че първоначалното възникване на ерекцията може да стане единствено в резултат от съвместно създаденото от партньорите еротично настроение и взаимодействие. Ако то е налице и двойката може спонтанно да се потопи в любовната магия, медицинските средства много бързо възвръщат предишната увереност, която на свой ред прави излишен по-продължителния прием на медикаментите.

Има случай обаче, когато самостоятелната подкрепа, не е достатъчна за решаването на проблеми с ерекцията, предизвикани от по-сериозни соматични заболявания, странично действие на други медикаменти или оперативни интервенции. Затова световният опит показва, че най-добрият подход за справяне със затруднената ерекция е своевременната консултация с опитен специалист в областта на сексуалната медицина. Това е експертът, който би предложил най-ефективната терапевтична схема и евентуално би открил началните прояви на ред болести, които колкото по-рано се диагностицират и лекуват, толкова по-бърз и ефективен ще е резултатът.

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)