“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

“Пшеницата – маскираният убиец”

Публикувано на 06/11/2013, в категории: Здравословно хранене

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното – от широка гама здравословни проблеми!

Лишаването от пшеницата и глутеновите храни ще ви донесе значителни ползи, сред които:

  • загуба на телесно тегло от 10, 15 и дори 25 кг само през първите няколко месеца,
  • облекчаване на метаболитния синдром и диабета,
  • възстановяване след чревни проблеми като колит и цьолиакия,
  • значително подобрение на нивата на холестерола и LDL,
  • подобряване на костната структура и плътност; забавяне, дори спиране на остеопороза и остеопения,
  • преустановяване на кожни проблеми – от псориазис до кожни афти и косопад,
  • намаляване на възпалителните процеси и на болките и последствията от ревматоиден артрит.

През последните години сме свидетели на бързо нарастване броя на диагностицираните случаи с непоносимост към глутен. Основната причина за проблемите с пшеничен глутен е съвременният ни начин на живот и хранене – сега консумираме пшеница, далеч по-различна от старите сортове, модифицирана по начин, увеличаващ количеството на глутена, с цел подобряване вкусовите качества на тестените изделия и сладкишите. Друг фактор е вездесъщността на пшеница в храненето ни: глутен се съдържа не само в хляба, тестените изделия и брашното, но и в добавките, ароматизаторите… почти навсякъде. Пшеницата е, за съжаление, вещество с възпалителни и токсични за много хора ефекти и причинява сериозни заболявания – затлъстяване (прекомерно преяждане с въглехидрати), автоимунни заболявания (диа­бет, ставни заболявания, на щитовидната жлеза и много други).

Не мазнините, нито захарта, ни­то пък застоялият ни начин на живот причиняват превърналото се вече в епидемия затлъстване. Истинският враг е пшеницата!

Днешната пшеница няма нищо общо с хляба на предците ни. Тя е генномодифицирана, за да осигури на производителите на преработени храни висока доходност и максимално производство. Така доброто старо зърно бива трансформирано в хранително чудовище, което причинява невъобразимо покачване на нивото на кръвната захар, а свойствата му, водещи до пристрастяване, предизвикват прекомерен глад, преяждане и отпадналост.

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)