“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай той не е лукс. ”

Спорт за красива фигура Част 2

Автор: Елисавета Шидерска, Експерт по спорт и хранене
Публикувано на 11/09/2012, в категории: Здравословно хранене,Спорт

Не съществува бърза формула за сваляне на излишните килограми.

Темата за бързото сваляне на коремни мазнини е особено актуална в последните няколко години. Колкото актуална, толкова е неефективна. Би трябвало да сме наясно, че онази бърза и ефикасна формула, която унищожава “паласките” около стомаха като с магическа пръчка, не съществува. Знам, че особено когато става дума за слабо физическо състояние, но за натрупани килограми, желанието за влизане във форма се утроява. Но, уверявам ви, не съществуват нито лабораторни, нито логически или научно-доказани методи, които са способни да разрешат този проблем в рамките на само няколко часа. Нужни са само търпение и упоритост.

Никакви гуми, ластични панталони или купища дрехи от изкуствени материи, които предизвикват процеса на потене, няма да премахнат тлъстините или да ви накарат да се чувствате комфортно. Точно обратното – в тези неща човек се чувства нечистоплътен. Припомням ви, че потенето е механизъм на организма, чрез който се регулира неговата температура. С други думи – не е пещ, в която да изгориш излишните мазнини! Мазнината не може да се „изпоти“ (т.е. да изчезне посредством потене). Ако беше така, единственоато, което щяхме да правим, е да се „метнем“ в една сауна и точка. Но в този случай, знаете, губим само вода… която, на всичкото отгоре, се възстановява най-бързо.

Единственият естествен начин да се елиминира мазнина от организма, е комбинирането на аеробни упражнения (тичане, плуване, каране на колело…) с упражнения за тонус (фитнес, уреди, мускулни упражнения, упражнения със собствено тегло, Пилатес, военен тип тренировка и т.н.). Ако към тази изпитана схема прибавим и балансирано хранене – меню с ограничено количество калории, но богато на полезни хранителни вещества, успехът е гарантиран. прочети повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)