“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Страдате ли от “компютърен апетит”?

Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 27/05/2013, в категории: Здравословно хранене,Спорт

Храните ли се пред компютъра? Моите наблюдения постоянно доказват, че храненето пред стимулиращия екран пречи на всеки режим за разумно хранене. Когато сме разсеяни, лесно приемаме повече храна, а сигналите за ситост остават нечути.

 

Нищо чудно, че повечето приковани, пред компютъра хора увеличават теглото си.

Скорошно изследване от университетите Колумбия и Питсбърг предупреждава, че когато прекарвате повече време във Facebook, рискувате да влошите самоконтрола си и да посегнете към храни и напитки, които се отразяват негативно на фигурата ви. Този ефект е особено силен, ако прекарвате повече време на стените на близки хора, с които сте в добри отношения – учените твърдят, че усещането за топъл контакт подобрява самочувствието ни и в резултат на това самоконтролът спада и лесно избираме нездравословни храни.

В същото изследване учените свързват дългия престой в социалните мрежи с наднормено тегло – това предполагам не е изненада за никого – седенето не изразходва енергия, пречи на правилното дишане, влошава стойката и увеличава стреса – ключови фактори в повишаването на теглото.

Прочетете повече…

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)