Суров ананасов десерт
Публикувано на 19/08/2013, в категории: Рецепти
Суров ананасов десерт
жени:100 гр – 196 kcal
мъже:150 гр – 262 kсаl
Продукти:
- ½ ананас
- 1 чаша сурови бадеми или кашу
- 2 чаени лъжици кокосово масло
- 2 чаени лъжици мед
- сладко от малини
Време за приготвяне: 10 минути. Порции: 2.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете ананаса на шайби без да го белите предварително. Използвайте метални рингове или чаша. За две порции ви трябват 4 шайби ананас. След като нарежете ананаса, махнете сърцевината му внимателно с помощта на нож или малък метален ринг, защото тя остава твърда и придава леко стипчив вкус.
2. Накиснете бадемите или кашуто за 2-6 часа.
3. Обелете бадемите (кашуто се използва както си е), изцедете водата и сложете в блендера. Миксирайте докато ядките не се натрошат добре.
4. Добавете меда и кокосовото масло и блендирайте отново или разбъркайте хубаво на ръка.
5. Сложете едната шайба ананас в метален ринг или чаша, изсипете отгоре половината ядкова смес, притиснете добре с помощта на лъжица и сложете отгоре втората шайба ананас.
6. Оставете в хладилника да стегне за минимум 1-2 часа или за през нощта.
7. Внимателно махнете металния ринг или изсипете десерта от чашите.
8. Сервирайте със сладко от малини.
Коментари
Powered by Facebook Comments