“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

DetoxMe! – Въпроси и отговори

Автор: Д-р Силвия Паскалева, Лекар-специалист в областта на физиотерапия и рехабилитация, Диетолог
Публикувано на 04/12/2013, в категории: Lifestyle,Здравословно хранене,Новини,Супер храни

За краткото време, в което е на пазара, еднодневната програма DetoxMe! успява да привлече значителен интерес от страна на наши лоялни и нови клиенти. Всеки ден отговаряме на много въпроси, свързани с начина на провеждане и ползите от подобен изчистващ ден.

Решихме да публикуваме някои от вашите въпроси, на които отговори професионално д-р Силвия Паскалева, диетологът зад програмата DetoxMe!

 

  • М.Л.: Какви са ползите от един детокс ден?

Както и самото наименование подсказва, в този ден става пречистване и разтоварване на организма. Приемайки само “течна храна” под формата на плодово-зеленчукови сокове, се осигурява малка “почивка” на храносмилателната система – стомах, черва. Постига се набавяне на много минерали, витамини, микроелементи – важни за всички биохимични процеси в организма. Стимулира се имунната система. Постига се редуциране на теглото за кратко време.

  • К.А.: Какви течности е добре да се приемат в един детокс ден?

Нормално е да се поема между 1000 -1500 мл.вода. Няма ограничение в количеството течности, които магат да се поемат в този ден. Имайте предвид, че соковете са също течност. Ако искате по-добър отслабващ ефект, не забравяйте, че  водата е добър разтворител, чаят е добър диуретик….

  • В.М.: Колко често трябва да правя детокс ден, за да има някакъв траен ефект върху тялото ми?

За постигане на траен резултат – траен ефект върху тялото, е добре детокс ден да се прави регулярно и циклично – т.е. веднъж седмично. Кой ден от седмицата ще изберете – понеделник или петък, а защо не – сряда, зависи изцяло от вас. Ако след уикенд сте прекалили с храненето, то тогава е подходящо да направите детокс ден в понеделник, ако пък ви очаква тежък уикенд и искате да се подготвите за него, направете детокс ден в петък. Средата на седмицата също е много подходяща – не забравяйте, че детокс денят на FineLine  дава много енергия на организма, благодарение на уникалната си комбинация от плодове, зеленчуци и супер храни.

  • С.С.: Аз спазвам лунната диета – един ден в седмицата съм само на течности. Може ли този ден да направя детокс?

Изключително подходящо е да изберете този ден за детокс ден на Fine Line. Комбинирайте разтоварването с “течната храна” с лунните цикли – ефектът на редукция на тегло и пречистване на организма се засилва. Получава се ефектът на двойното действие.

  • Г.В.:  Мога ли да спортувам през детокс деня, ще имам ли достатъчно енергия?

Няма никакъв проблем да спортувате. Детокс денят на Fine Line е много богат на витамини, минерали, микроелементи, както и на суперхрани, които не само ще набавят необходимата  ви за спорт енергия, но ще компенсират и загубените по време на тренировка градивни елементи.

  • А.А.: Детокс денят подходящ ли е за мъже?

Благодарение на прецизно балансираните си формули, богатството на плодове и зеленчуци – повече от 10 вида за един ден, както и на суперхраните, съдържащи се в соковете на Fine Line, детокс денят се понася много добре и от мъже. За вас, мъже, има и специано детокс ден за мъже. 

  • А. З.: Наистина ли ще отслабна, ако направя един детокс ден? С колко килограма?

За един детокс ден може да отслабнете с 1 до 2 кг, но този разултат е нетраен. Ако искате да постигнете трайна редукция на тегло (отслабване), правете един детокс ден седмично, най добре понеделник.

  • Ф.Т.: Зимата добър сезон ли е за детокс ден?

 Зимата е най-подходящият сезон за включване на детокс ден в хранителния режим. С детокс деня на Fine Line си осигурявате така необходимите витамини и минерали на организма, които от своя страна стимулират имунната система. Плодово-зеленчуковите сокове са така комбинирани със суперхраните, че да осигурят на организма богатство на витаминни комплекси, които не може да замените с нито едно лекарствено средство. Така намалявате значително риска от най честите зимни заболявания – вирусни инфекции, настинки, хреми, умора  и др.

Ако Вашият въпрос все още не е зададен, ще се радваме да отговорим и на него! Попитайте ни на 02/981 30 81, fineline@fineline.bg, или през контактната форма тук.

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)