“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

С какво се хранят спортистите? Хранителни съвети за трениращи.

Публикувано на 08/03/2012, в категории: Спорт

Трябва ли да се хранят различно спортуващите? Често задаван въпрос от нас „зависимите” от физическите упражнения. За спортистите от каквато и да е дисциплина служат същите правила за хранене както при нормалните хора. прочети повече »

Спортове, подходящи за нежния пол

Автор: Мартин Гаджев, Инструктор и консултант по спорт
Публикувано на 06/03/2012, в категории: Спорт

Може би трябва да кръстим статията “само за жени”. Но по ирония на съдбата тя е написана от мъж. В този материал ще говорим за спортовете, които са подходящи за по-нежната половина от човечеството. прочети повече »

Чаша бяло вино

Автор: Гергана Вълова, Сертифициран уелнес коуч
Публикувано на 05/03/2012, в категории: Lifestyle

Висока чаша, светло кехлибарено съдържание, стипчив вкус на совиньон и температура малко под 10°. Звучи ли ви познато? Прекрасно преживяване в края на напрегнатия ден, изпълнен с глъч, задачи и предизвикателства. прочети повече »

Белтъчините и тяхната роля

Публикувано на 02/03/2012, в категории: Здравословно хранене

Името на белтъчините или протеинитe произлиза от гръцкото “протон”, което означава първичен, изконен, най-съществен. Протеините са комплексни образувания на 22 аминокислеини и изграждат всички органи и системи прочети повече »

Спорт в 3-та възраст. Тренировъчна програма за модерни баби и дядовци

Публикувано на 01/03/2012, в категории: Спорт

Физическите упражнения нямат пол и възраст. Те винаги са здравословни. Дори в третата част от човешкия живот, много хора могат да се радват на добро физическо и психическо здраве. прочети повече »

Афродизиак храните – любовните елексири от природата Част 2

Автор: Гергана Вълова, Сертифициран уелнес коуч
Публикувано на 24/02/2012, в категории: Здравословно хранене

Статия за естествените афродизиаци. Mайката природа ни е предоставила редица естествени средства за подобряване на сексуалния живот. прочети повече »

Лесните спортове – как да запазим форма без стрес и сериозни физически натоварвания?

Автор: Мартин Гаджев, Инструктор и консултант по спорт
Публикувано на 23/02/2012, в категории: Спорт

Понякога ни идва до гуша от заобикалящата ни градска среда. Дълги непочистени или заледени улици, шум от клаксони, задръствания… телефонът пак звъни. Всички тези срещи с хора и разговори, които нямат край. Иска ни се просто да затворим очи и да се пренесем на някое друго място, но не за дълго, а само за толкова, прочети повече »

Афродизиак храните – любовните елексири от природата

Автор: Гергана Вълова, Сертифициран уелнес коуч
Публикувано на 22/02/2012, в категории: Здравословно хранене

Връзката между сексуалното желание (либидото) и храната е стара почти колкото света. Историята познава много доказателства за това – Марк Антоний хранел с грозде Клеопатра, Джакомо Казанова похапвал скариди за полова потентност (и успял да съблазни дори монахиня), дори Шекспир има опит с храните на любовта. Във „Веселите уиндзорки“ той твърди, че картофите действат като прочети повече »

Кардио тренировки? Кажете чао на мазнините във вашето тяло

Автор: Мартин Гаджев, Инструктор и консултант по спорт
Публикувано на 22/02/2012, в категории: Спорт

Думичката cardio (кардио), бива употребявана от хората като кратка форма на cardiovascular exercise (сърдечно-съдови упражнения). От самия термин може да придобиете представа за същността на този вид натоварване. Друго име за него е аеробни упражнения. Те са упражнения, свързани със сърдечно-съдови тренировки, като джогинг, бързо ходене или плуване, където няма прекъсване и интервали. Упражнения, които прочети повече »

Суперхрани срещу ежедневните отрови Част 2

Публикувано на 22/02/2012, в категории: Супер храни

За да се причисли към суперхраните, една храна трябва да отговаря на много условия: 1. Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранителни вещества. 2. Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ензимите й. 3. Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва. прочети повече »