“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Toй и тя – кой се храни по-добре?

Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 01/04/2013, в категории: Здравословно хранене

Спомнете си последната закуска с партньор или приятел. В повечето случаи на масата са съвсем различни храни – той си е приготвил бъркани яйца с шунка, тя пресен сок от портокал и мюсли. Несъмнено дамите имат различни предпочитания, но истината за доброто хранене е някъде по средата – нека да вземем най-доброто и от двамата. 

Той: “Мога да ям яйца всеки ден!”

Тя: “Не ми се ядат яйца, особено всеки ден”

Той печели: Яйцата са много добър избор за закуска, снабдяват с качествени белтъчини и мазнини, както и с ценните за нервната система холин и сяра. Приемът на белтъчини сутрин осигурява стабилна енергия и предотвратява желанието за сладко по-късно през деня. Противно на митовете, жълтъците не водят до повишаване на лошия холестерол и могат спокойно да бъдат консумирани, ако карат дадения човек да се чувства добре. Може да приготвите леки палачинки с брашно от елда или ориз, както и различни видове сладки омлети, за да разнообразите закуската си.  

Той:Водата е безвкусна!”

Тя: “Пия вода с малко лимон всяка сутрин!” 

Тя печели: Комбинацията от вода с лимон е добре позната и се използва в много традициионни методи за поддържане на здравето. След дългите часове без прием на течности, тялото има нужда от рестарт, а водата с лимон помага на храносмилането, действа като лек диуретик, освежава и събужда. Много хора се кълнат, че кожата им изглежда по-добре с тази процедура, както и че по-лесно губят нежеланото тегло. Съветвам ви водата да е леко топла и да я пиете бавно на малки глътки. прочетете повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)