“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”
Fine Line има интегриран подход, затова търси консултации с външни експерти във всички аспекти на здравословния и пълноценен начин на живот. Стремим се да привлечем най-добрите специалисти в името на нашата кауза – да се грижим за вас по най-добрия начин и да повишим хелтиливинг културата в България. Запознайте се с нашите експерти:

Гергана Вълова

Сертифициран уелнес коуч

Гергана Вълова е основател на Fine Line. Първото си висше образование завършва в Софийски университет “Климент Охридски” със специалност Английска филология, след което се дипломира в Thames Valley University of London – специалност Бизнес администрация. Накрая взима и EMBA диплома от Американския университет в България. Основният бизнес на Гергана Вълова датира от 1996 г. Тя е управляващ директор в една от водещите днес консултантски компании в България – Serdon. Компанията има сериозен опит не само в страната, но и в Югоизточна Европа. Serdon работи предимно в три категории услуги – навлизане на пазара, бизнес развитие и разработка на проекти, като нейни клиенти са големите международни агенции за насърчаване на чуждестранната търговия, както и много от чуждите посолства в столицата. прочети повече »

Д-р Силвия Паскалева

Лекар-специалист в областта на физиотерапия и рехабилитация, Диетолог

Д-р Паскалева е консултант на Fine Line като диетолог и лекар и експерт в областта на физиотерапията и рехабилитацията. Висше образование завършва в Медицинска Академия – София през 1990 г. Специализира “Физикална терапия и рехабилитация”. Управител е на Спортно-оздравителен комплекс “Лозенец” към Министерски съвет повече от 17 години. Като второ образование д-р Паскалева завършва Здравен мениджмънт и магистратура по икономика със специалност “Маркетинг” в УНСС, и научна степен “доктор” по икономика . Понастоящем е докторант там към катедра “Международен туризъм”. От дълги години д-р Паскалева работи по проблемите на наднорменото тегло при деца и възрастни, борбата със стреса и напрежението, както и редица заболявания на опорно-двигателния апарат чрез разработване на индивидуални двигателни и рехабилитационни програми. Има множество публикации, статии, доклади в областа на физикалната и рехабилитационна медицина. прочети повече »

Д-р Димитър Христов

Експерт по хранене и диететика

Д-р Христов е експерт на Fine Line в областта на храненето и диететиката и дава консултации за следните заболявания: наднормено тегло и затлъстяване; диабет тип 2; дислипидемии; болести на храносмилателната система (гастрити, ентероколити, колити, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, при резекция на стомаха); чернодробни болести; сърдечно-съдови заболявания; бъбречно-каменни болести. прочети повече »

Д-р Юлия Григорова

Гастроентеролог и експерт по хранене

Д-р Юлия Григорова е експерт в компанията Fine Line. Тя е лекар в областта на вътрешните болести и гастроентерологията. С хранене и диететика се занимава от 1986 г. Висше образование завършва в Медицински Университет – София. Работила е сьщо в МБАЛ “Св.Анна” – София. От 1990 г. до днес работи в УБ “Лозенец” – София, като лекар-ординатор по вътрешни болести и гастроентерология. Завършила е множество курсове за повишаване на квалификацията с цел придобиване на специалност по вътрешни болести, както и специалност – гастроентерология и диетика. Практикува и има членство в ” Гастро-хирургичен клуб” и “Ендоскопско дружество на гастроентеролозите в България”. прочети повече »

Надя Петрова

Холистичен нутриционист

Надя Петрова е консултант на Fine Line. Тя е холистичен нутриционист – специалист здравословно хранене с интегриран подход към здравето на човека. Завършила е Канадското училище за натурално хранене (CSNN), член е на Канадската асоциация на специалистите по натурално хранене (CANNP) и е Green chef към мрежата на GLiving. Надя е автор на книгите “Daily Raw”,  “14 прочети повече »

Магдалена Пашова

Холистичен нутриционист

Магдалена Пашова е консултант на Fine Line в областта на нутрициологията. Тя е холистичен нутриционист от Canadian School of Natural Nutrition (CSNN) и вибрационен цветотерапевт по системата Australian Bush Flowers Essences. Провежда индивидуални консултации, лекции и практически уъркшопи по въпросите за пълноценното и осъзнато хранене. Има специално разработени програми за двойки, планиращи зачеване, както и прочети повече »

Ирина Кирякова

Психолог и психотерапевт

Ирина Кирякова е консултант на Fine Line като психолог и психотерапевт. Висшето си образование получава в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, магистър е по специалност – “Социално-педагогическа и психологическа помощ за семейства”. Г-жа Кирякова има близо 10 години стаж в областта. Тя е сертифициран психотерапевт и член на Световната Асоциация по Позитивна психотерапия – WAPP. Практикува също Системен подход и процесуална работа към Психотерапевтичен институт по социална екология на личността (Psychotherapy Institut of Social Ecology of Personality). Член е на Дружеството на Психолозите в България.
Ирина Кирякова е преминала през множество квалификации: Индивидуална и групова психотерапия; Игрова терапия за деца от 3 до 15 годишна възраст; Умения за водене на семинар и работа с група; Позитивно мислене; Арттерапия; Стимулиране на ефективни поведенчески стратегии; Тренинги по себепознание и др. прочети повече »

Д-р Стефка Стефанова

Педиатър

Д-р Стефка Стефанова е консултант на Fine Line като лекар в областта на педиатрията. Освен специалист по детски болести и детска ревмокардиология, тя също е експерт по хранене в детска възраст и се бори с бича на днешното време – затлъстяване при деца и юноши. Висше образование д-р Стефанова завършва в Медицински университет – Варна. Като педиатър е практикувала в гр. Антоново, в Триполи (Либия), във 2-ра Градска Болница, София. От 1989 г. До днес работи в УБ “Лозенец”, София. Притежава също сертификати по детска ехография и абдоминална ехография. прочети повече »

Мартин Гаджев

Инструктор и консултант по спорт

Мартин Гаджев е консултант по спорт във Fine Line. Трикратен републикански шампион по кикбокс. Започва своята състезателна кариера на 18 годишна възраст. Година по-късно печели пръвото си състезание и става републикански шампион по кикбокс. Не след дълго печели за втори и трети пореден път републиканския шампионат на България. Мнократен участник в държавни състезания по кикбокс, национален състезател на световни състезания. прочети повече »

Галина Дензел

Специалист по ресторативно движение

Галина Толкингтън е онлайн консултант на Fine Line по здравословно хранене и спорт. Тя е сертифициран личен треньор на Американската национална спортна и кондиционна асоциация, консултант по здравословно хранене и автор на колекцията с вкусни рецепти за тънка талия ‘’Изкуството на истинската храна’’ (www.artofrealfood.com). Тя пише за български и американски издания и е един от избраните съставители на енциклопедията Women’s Health Big Book of Exercises. Автор е и на наръчника за възстановяване след раждане Fit Mommy Secrets. Разделяйки времето си между два континента, Галя ръководи тренировъчните и хранителни програми на хора с различни нужди – от отслабване и загуба на мазнини, до антиейдж и превенция на различни заболявания. Тя води успешни семинари и обучения, а аудиторията й е разнолика: от подрастващи деца и млади майки, до лекари, корпорации и треньори. прочети повече »

Д-р Силвия Еленкова

Експерт по акупунктура, традиционна китайска медицина и хомеопатия

Д-р Силвия Еленкова e консултант на Fine Line в областите акупунктура, традиционна китайска медицина и хомеопатия. Завършва Медицинска академия, София. Също там тя специализира обща медицина, вътрешни болести и акупунктура. Тя е сертифициран иглотерапевт и хомеопат, с над 20 години професионален опит. Освен в Медицинска академия тя е специализирала акупунктура в Медицинска Академия – София, Национална спортна академия – София, в Рига, Санкт Петербург иМосква (Академията по су-джок акупунктура). Хомеопатия е завършила към Института Боарон /Париж/. Също така има кратки специализации в Прага, Барселона и Хага. Понастоящем д-р Еленкова ръководи собствен център по интегративна медицина и работи усилено за утвърждаване на интегративния подход в медицината – съчетаване на най-доброто от доказаните холистични лечебни методи-иглотерапия /акупунктура/, хомеопатия , психотерапия, билколечение, йога и др. с възможностите на съвременната медицина. Концепцията на интегративния подход и физиологично – регулативната медицина/PRM/ са в основата на нейната авторска методика – аку-мезотерапия с колаген – залечение на болковите синдроми на опорно-двигателния апарат, моделиране на силуета и подмладяване. прочети повече »

Доц. Д-р Румен Бостанджиев

Сексолог и психотерапевт

Доц. д-р Румен Бостанджиев е консултант на Fine Line в областта на сексологията и психотерапията. Той е един от малкото експерти у нас в областта на човешката сексуалност и интимните отношения. Завършил е медицина и от 1984 г. работи в единствения у нас Сектор по Сексология към Медицинска академия – София. Междувременно специализира сексология в Холандия и Белгия, а през 2008 г. завършва Международната академия по сексуална медицина, проведена в Оксфорд, Лисабон и Рим. Базисната му квалификация по индивидуална и фамилна психотерапия е в програма на Американската психологична асоциация, проведена в Чехия и Словакия в периода 1990 – 1994, както и в програма за психодрама обучители и терапевти на Морено института в гр. Юберлинген (Германия). Доц. д-р Бостанджиев е лицензиран психотерапевт, член на Европейската федерация по сексология, Българската асоциация по психотерапия, съосновател на Българската асоциация по сексуална медицина и член на Европейската асоциация по сексуална медицина. Член е също на Дружеството на психолозите в България. Професионалният опит на доц. д-р Бостанджиев е в областта на консултирането и терапията при проблеми в сексуалната изява и интимните прочети повече »

проф. д-р Любомир Стойков

Експерт по публични комуникации и лайфстайл

Проф. д-р Любомир Стойков е консултант на Fine Line в областта на публичните комуникации и лайфстайлa. Той е журналист, експерт по комуникации и университетски преподавател. Утвърден специалист в сферата на модата и медиите. Преподава в СУ „Св.Климент Охридски”, УНСС и НХА. Председател на Академията за мода. Член на Американското общество за връзки с обществеността (PRSA). Съпредседател на Българската конфедерация за връзки с обществеността. Член на Метрополитън мюзиъм (Ню Йорк). Главен мениджър на консултантска къща „От игла до конец”, специализирана в сферата на лайфстайла, имиджмейкинга и публичното поведение. Главен редактор на елетронното списание „Fashion Lifestyle Magazine” – www.fashion-lifestyle.bg . Автор е на 20 научни, научно-популярни и публицистични книги за медиите, културата, модата, пиара и човешкото общуване. Обучил е над 2000 студенти в сферата на журналистиката, модния дизайн, бизнеса и публичните комуникации. прочети повече »

Румяна Калчева

Експерт по маркетингови изследвания

Румяна Калчева е Председател на Съвета на директорите, основател и акционер в Маркет Тест АД.. Занимава се с частен бизнес от 1992 г. Управляваната от нея агенция специализира в проучвания на потребителското поведение, на реклама, на марки и др. Румяна Калчева е завършила Социология в Софийски университет през 1988 г. От 1989 до 1992 е докторант в катедра “Социология” на Софийски Университет и специализира Социология на ценностите в Билефелд, Германия. За да работи в областта на маркетинговите изследвания, тя предприема различни обучения и спецализации: Маркетингови изследвания в Burke Institute – Синсинати, САЩ; Рекламни изследвания в QRCA – Ню Йорк, САЩ; Качествени методики в Burke Institute – Синсинати, САЩ и в MK Investigation & Dessarollo – Буенос Айрес, Аржентина; Тестиране на комуникации в ADD+Impact International – Мелбърн, Австралия и в Millward Brown – Будапеща, Унгария; Удоволетвореност на потребителя в Metric – Пуна, Индия. прочети повече »

Ваня Стоева /Данейшари/

Йога инструктор и Рейки мастер

Ваня Стоева /Данейшари/ е консултант на Fine Line в качеството си на йога инструктор и Рейки мастер. Завършва първото си висше образование в УНСС като магистър по икономика. След това специализира „Екология на човека” в НБУ. Сертифицирана е като лидер по йога на смеха от Dr. Kataria School of Laughter Yoga – Индия. Дипломирана е също като йога инструктор към Националната Спортна Академия – София. Преподава в йога-студио „Forma Divina”. Участвава в световното йога първенство в Ню Делхи – Индия през 2006 г., където заема престижното шесто място в дисциплината „Артистик йога.” В родината на древното изкуство, по-точно в прочутия ашрам Пармарт Никетан в град Ришикеш (Хималаите), участва в специлизиран йога курс. Там я обучават най-добрите йога учители от световната, индийската и европейската йога федерации, както и самият духовен учител на манастира Свами Чидананд Сарасвати. Преподавала е корпоративна йога на служителите на Медиа Холдинг АД и 168 Часа ЕООД. В периода 2006-2008 г. води своя йога рубрика във в.”Нощен Труд”. прочети повече »

Д-р Катя Паскова

Експерт в областта на естетичната дерматология

Д-р Катя Паскова е консултант на Fine Line в областта на естетичната дерматология. Тя е завършила медицина в Медицински университет, Пловдив, след което придобива специалност “Дерматология и венерология”. До 1990 г. д-р Паскова работи в Общинската болница на гр. Раковски, след което става Завеждащ КВК при III-та градска болница в София. През 2001 г. създава МЦ „Дерма Вита“. Днес клиниката е една от най-големите и добре оборудвани частни клиники за естетическа дерматология в България. Д-р Паскова ежегодно посещава редица международни дерматологични конгреси – IMCAS в Париж (Франция), 5-Continent-Congress – Laser and Aesthetic Medicine, European Masters in Aesthetic & Anti-Aging Medicine (ЕМАА), Anti –Aging Medicine World Congress (Monte Carlo) и др., провежда редица специализации и участва в множество практически курсове. Член е на няколко браншови организации – Българско дерматологично дружество, Дружеството на частнопрактикуващите дерматолози в България, Академия по практична дерматология и естетична медицина, прочети повече »

Ирина Димова

Психотерапевт

Ирина Димова е консултант на Fine Line в областта на психотерапията. Притежава магистърска степен по „Клинична социална работа” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”, след което специализира „Психотерапия” в Нов български университет, София. Ирина Димова започва работа в частен психотерапевтичен кабинет през 2000г. През 2002 и 2003г. е групов терапевт в психиатричната клиника при УМБАЛ „Александровска”. В периода 2000 – 2001 е хоноруван асистент към БСУ в специалност „Социални дейности и консултиране”. От 2004г. досега работи като консултант и психотерапевт в Център „Интеракт” на Фондация „Сексуалност и здраве” и в Център за психотерапия, консултиране и креативни практики – София. прочети повече »

Ева Кулева

Лайф коуч и ментор

Eва Кулева е основател на Rare Life Coaching. Като лайф коуч и ментор, тя помага на необвързани и обвързани жени и мъже да създадат пълноценна връзка, преди всичко със самите себе си, за да могат да живеят хармонично и със своя партньор в живота. Ева работи предимно индивидуално с авторски коучинг програми, води също групови тренинги за управление на времето и емоциите, общуване без агресия, дейтинг умения, управление на енергията и др. Преди да се влюби в коучинга, Ева работи 10 години в областта на маркетинга и рекламата. Завършила е ‘Стопанско управление’ в СУ ‘Климент Охридски’ и вярва, че за да създадем живота, който искаме, е необходимо да станем експерти в управлението на времето и енергията си – емоционална, физическа, ментална и духовна. прочети повече »

Райна Стоянова

Експерт по здравословно хранене

Д-р Райна Стоянова е лекар – диетолог и експерт по здравословно хранене на Fine Line. Нейният опит в областта на диететиката води началото си от студентските и години. Райна има честта да работи с видни имена в сферата на храненето като: Проф. Готие, Проф. Карел, Проф. Дюкан, както и различни компании, които разширяват погледа и за интегриран подход към пациента по пътя към достигането на здраве и комфорт на тялото и духа. прочети повече »

Милко Стоименов

Фитнес инструктур

Завършва школата на N.A.F.A и получава редица последващи

сертификати. Милко е лицензиран инструктор по Kangoo Jumps, Spinning,

Crossfit и Body Pump. прочети повече »

д-р Мария Русинова

Специалист по Хранене и Диететика

Специалист по Хранене и Диететика Родена 1972 г., завършва медицина в МУ София през 1997 г. През 2007 г.  получава специалност – „Хранене и диететика”. От 1998 до 2000 г. работи като терапевт в поликлиника Банкя. 2000-2005 г. – лекар ординатор в Комплекс за детско хранене с Банка за майчина кърма, където от 2005 г. прочети повече »

Ивет Павлова

НЛП коуч с фокус бизнес растеж и баланс в живота

А когато среща коучинга и НЛП, направо се влюбва в тях и намира призванието си. Април 2014 г. се сертифицира като НЛП практик в България. Август 2014 г. – като НЛП коуч в Academy of Leadership Coaching and NLP, Сан Франциско, Калифорния. А в началото на 2017 г. се сертифицира като Big Money Business Coach в Сан Диего, отново в Калифорния. Член е на международната коуч федерация ICF и следва пътя на професионално развитие в организацията. прочети повече »

Тиа Станкова

Международен личен стайлинг консултант

Tиа Станкова е международен личен стайлинг консултант с клиенти от Европа и САЩ. Създател на уникалната система „Dressed by Tia“, която помага на дамите да изградят индивидуален стил, да правят безупречно първо впечатление и да постигат повече в своя личен и професионален живот, благодарение на добрата визия. прочети повече »

Мирослава Делчева

Холистичен здравен консултант и класически хомеопат

Консултира семействата, за това да имат по-добро качество на здраве, повече спокойствие и енергия, за да развият пълния си потенциал. Вярва, че здравето е комбинация от начин на живот, хранене, спорт, начин на мислене и справяне със стреса и предизвикателствата. В практиката си комбинира различни подходи, като профилактика и подкрепа с природни средства, класическа хомеопатия, балансирано и здравословно хранене, методи за емоционално здраве и профилактика на стреса, Бахови есенции, и други подкрепящи методи. прочети повече »