“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Доц. Д-р Румен Бостанджиев

Сексолог и психотерапевт

Доц. д-р Румен Бостанджиев е консултант на Fine Line в областта на сексологията и психотерапията. Той е един от малкото експерти у нас в областта на човешката сексуалност и интимните отношения. Завършил е медицина и от 1984 г. работи в единствения у нас Сектор по Сексология към Медицинска академия – София. Междувременно специализира сексология в Холандия и Белгия, а през 2008 г. завършва Международната академия по сексуална медицина, проведена в Оксфорд, Лисабон и Рим. Базисната му квалификация по индивидуална и фамилна психотерапия е в програма на Американската психологична асоциация, проведена в Чехия и Словакия в периода 1990 – 1994, както и в програма за психодрама обучители и терапевти на Морено института в гр. Юберлинген (Германия). 

Доц. д-р Бостанджиев е лицензиран психотерапевт, член на Европейската федерация по сексология, Българската асоциация по психотерапия, съосновател на Българската асоциация по сексуална медицина и член на Европейската асоциация по сексуална медицина. Член е също на Дружеството на психолозите в България.

Професионалният опит на доц. д-р Бостанджиев е в областта на консултирането и терапията при проблеми в сексуалната изява и интимните отношения, както и в сферата на сексуалното образование, подготовката за семеен живот и родителство. През последните години той отделя все по-голямо внимание върху разработване на инициативи, които развиват уменията за хармонични интимни и семейни отношения, компетентностите в областта на родителството и възможностите за личностно израстване и просперитет в условията на трайна еротична връзка.

Основни теми, по които работи д-р Бостанджиев понастоящем са:

  1. Персонален и групов коучинг на база позитивна психология – управление и развитие на човешкия потенциал /изследване на възможностите/
  2. Творчески генератор – управление и развитие на таланти
  3. Семейна динамика – партньорство и родителство
  4. Пълноценни взаимоотношения, стилове на взаимоотношеията, подобряване на микроклимата 
  5. Групова динамика – оптимална микросоциална среда на работното място – мотивация, емоционална саморегулация, комуникативни умения, техники за спрвяне с конфликти, социални умения и компетентност
  6. Лидерски умения
  7. Мотивация на персонала за креативност и търсене на иновации
  8. Комуникатовни дефицити
  9. Психодрама – извличане на практики, които да бъдат имплементирани на всички нива на компаниите за превенция на

 

За повече информация посетете https://www.facebook.com/r.bostandjiev и http://bostandjiev.eu/

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Зад нарушената ерекция стоят затруднения в общуването между партньорите!

У нас все още съществува погрешната представа, че психотерапията е само за „лудите“ и „слабите“ прочети повече »

Сексът и духовният ни софтуер

Един от най-коварните паразити в сексуалният ни софтуер е непоклатимата марксистка максима, че единствено „битието определя съзнанието” прочети повече »

Школа за родители “Детската сексуалност” с доц. д-р Румен Бостанджиев

Интересна и полезна лекция на тема "Детската сексуалност" ще изнесе доц. д-р Румен Бостанджиев от 11:00 часа на 17.8.2013 г. в къта за хранене на Сердика център в София. прочети повече »

Вярата и битието

Дълги години ни учеха, че битието определя съзнанието, че материалното е базата а духовното – надстройката. Двадесет години след прочети повече »

„Сексуалното пристрастяване” – има ли такова животно?

Съществуват хора, които трудно се ориентират в сложността на света и постоянно търсят етикети, с които другите вече са означили нещата. Съществуват и хора, които с готовност произвеждат различни етикети, за да манипулират възприятията на по-доверчивите. прочети повече »

Бариерите пред женския оргазъм

Счита се, че всяка жена притежава вродена способност да достига до кулминация при сексуално общуване, което да и създава чувство за удовлетвореност. Много момичета откриват тази възможност още в най-ранна възраст прочети повече »

Партньорите, необходими на всяка жена Част 1

Много е писано за сексуалния опит, който ни изгражда като интимни партньори. В повечето случаи акцентът се поставя върху техническите аспекти на любовния контакт прочети повече »

Партньорите, необходими на всяка жена Част 2

Авантюрата с романтичен младеж на същата възраст е освободена от недостатъците на предишния сценарий. Този тип отношения дава възможност за много по-голяма спонтанност прочети повече »

Мъж и половина Част 1

Всеки от нас е имал моменти в живота си, когато му се е искало да се представи в най-добрата си сексуална форма. Това най-често е, когато прочети повече »

Мъж и половина Част 2

Подобно на мощен автомобил, поднесъл на хлъзгав участък, мъжът с такова затруднение се нуждае от временна подкрепа, за да излезе от мъртвата точка и да набере отново скорост прочети повече »

За секса, храненето и други неща…

За много хора представата за преуспял мъж е свързана със самодоволен як пич, седнал на пищна софра, хванал с едната ръка цигара, а с другата – женски задник прочети повече »