“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Д-р Силвия Паскалева

Лекар-специалист в областта на физиотерапия и рехабилитация, Диетолог

Д-р Паскалева е консултант на Fine Line като лекар-специалист в областта на физиотерапията и рехабилитацията и експерт по програма Редукция и здравословен начин  на живот. Висше образование завършва в Медицинска Академия – София през 1990 г. Специализира “Физикална терапия и рехабилитация”. От 1993 до 2013 г. е директор на Спортно-оздравителен комплекс “Лозенец” към Министерски съвет. Понастоящем е лекар в спортс клиник “Еуровита” в комплекс “Царско село”. През 2013 г. става лекар на националния отбор по художествена гимнастика.

Като второ образование д-р Паскалева завършва Здравен мениджмънт и магистратура по икономика със специалност “Маркетинг” в УНСС, и научна степен “доктор” по икономика. 

От дълги години д-р Паскалева работи по проблемите на наднорменото тегло при деца и възрастни, борбата със стреса и напрежението, както и редица заболявания на опорно-двигателния апарат чрез разработване на индивидуални двигателни и рехабилитационни програми.

Има множество публикации, статии, доклади в областта на физикалната и рехабилитационна медицина.  Разпространява своите възгледи за здравословен начин на живот в редица свои предавания и участия. Участва в национални и международни изложения, симпозиуми, конференции, конгреси в областта на физикалната и спортна медицина, както и в областта на балнео, спа и уелнес туризма.

Специализирала е в Швейцария, в Германия, във Франция, в Италия, и др. През последните години е консултант на множество балнео, спа и уелнес центрове и комплекси. 

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

5 Детоксикатора, които всеки трябва да има в къщи

Създайте своята собствена аптека. Доверете се на естествените продукти от майката природа. прочети повече »

Fine Line извърши безплатни прегледи в Атама Уелнес Клуб

Посетителите на Атама Уелнес Клуб бяха прегледани напълно безплатно от Д-р Силвия Паскалева. прочети повече »

DetoxMe! – Въпроси и отговори

Всеки ден отговаряме на много въпроси, свързани с начина на провеждане и ползите от един изчистващ ден. Публикуваме някои от вашите въпроси, на които отговори професионално д-р Силвия Паскалева, диетологът зад програмата DetoxMe! прочети повече »

Detox me!

На 26.11.2013 г., вторник, се събрахме с наши клиенти и приятели, за да разкажем за уникалния ни нов продукт DetoxMe! прочети повече »

Гръбначните изкривявания при децата с д-р Силвия Паскалева. Школа за родители: 19 октомври 2013

Децата много често страдат от проблеми с опорно двигателния апарат. Най-често срещани са гръбначните изкривявания. прочети повече »