“ Луксът трябва да е удобен. В противен случай не е лукс. ”

Релакс за врата и раменете

Автор: Галина Дензел, Специалист по ресторативно движение
Публикувано на 24/09/2012, в категории: Beauty and Spa,Relax

Ваканцията свърши, заседнахме пред компютрите и дебелите учебници… Още в първите седмици си припомняме напрежението в раменете и врата. Този дискомфорт може да се отрази и на зрението ни, тъй като мускулите, контролиращи очите са свързани с тези на врата. Освен това е възможно да имитира болка в ушите и дори да стигне до китките и пръстите ви.

За да минимизирате схващанията във врата, спазвайте няколко прости правила:

1. Огледайте работното си място. Ако е възможно преместете екрана на компютъра или книгата, така че главата ви да е балансирана без усилие над раменете. Избягвайте да я изнасяте напред пред тялото. Погледнати острани ушите и раменете ви трябва да са в една вертикална линия.

2. Избягвайте носенето на тежки чанти върху едно рамо. Или разпределяйте големите тежести в раница на двете рамена, или носете чантата си в ръка.

3. По време на готвене, миене на чинии и други домашни задължения, винаги заставайте максимално приближени до повърхността, върху която работите. Под шкафа или мивката трябва да има достатъчно място за да влязат стъпалата ви. Това намалява напрежението при раменете.

4. Ходете на масаж или сами разстривайте врата си, трапецовидните мускули и гръдните мускули, за да избегнете схващания и скъсявания на тъканите. Избягвайте упражнения, които натоварват врата и трапецовидните мускули.

5. Забравете носенето на високи обувки при продължително ходене, тъй като те променят центъра на тежестта и по този начин излишно напрягате врата и раменете. Носете красиви високи обувки за специални случаи, а за разходки – удобни ниски обувки.

6. Ежедневно правете следните лесни упражнения: прочети повече

Коментари

коментар(а)

Powered by Facebook Comments

Коментари

коментар(а)